Supă-cremă de roşii coapte

Printeaza

Supă-cremă de roşii coapte din: rosii, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, verde, usturoi, cimbru verde, sare de mare, ulei de masline, zahar brun, piper.

Ingrediente:Supa_crema_de_rosii_coapte

  • 1 kg rosii
  • 5 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel cu tot cu frunze
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 fire cimbru verde
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/2 lingurita piper

 

Mod de preparare:

Speli roşiile şi le tai în jumătate. Cureţi şi speli morcovii, rădăcina de pătrunjel, ceapa şi usturoiul. Aşezi toate legumele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le presari cu sare de mare, zahăr brun, piper şi cimbru şi le stropeşti cu uleiul de măsline.

Coci legumele timp de 30-35 de minute, la foc mediu, până se înmoaie şi se rumenesc roşiile. Scoţi tava din cuptor, laşi legumele să se răcorească, după care le mărunţeşti în blender. Sărezi după gust şi condi¬mentezi cu piper şi cimbru.

Aduci la masă porţiile împreună cu ulei de măsline şi crutoane, pentru ca fiecare mesean să-şi adauge după gust. Poţi servi supa atât caldă, cât şi rece.

Supă cremă de roşii coapte

Supa_crema_de_rosii_coapte

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Intai se coc rosiile? sau se gasesc de cumparat direct coapte?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.