Supa crema de spanac cu nucsoara
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de supa crema de spanac cu nucsoara din: unt, ceapa, faina, supa, spanac, galbenus de ou, smantana, usturoi, sare, piper, nucsoara si crutoane de paine prajitra.
- unt 100 g
- ceapă 60 g
- două linguri de faină
- supă 1,5 1
- spanac 4-500 g
- un gălbenuş de ou
- smântână 100 g
- un căţel de usturoi
- sare
- piper măcinat şi nucşoară după gust
- crutoane de pâine prăjită
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte auriu într-o crăticioară cu unt. Se presară faina şi se prăjeşte scurt, fară a se colora. Se stinge cu supă sau apă cu o linguriţă de knorr şi se aduce la fierbere.
După ce a dat în fiert, se adaugă spanacul spălat bine în mai multe ape. După ce s-a fiert bine, se pasează sau se mixează cu ajutorul unui mixer cu cuţit de mare viteză. Se adaugă liezonul format din gălbenuş de ou şi smântână, se potriveste gustul cu sare, piper, nucşoară şi puţin usturoi pisat.
Se fierbe totul încă câteva minute la foc mic şi se serveşte fierbinte cu crutoane de pâine prăjită.
Poftă bună!