Supa crema de spanac cu ou si busuioc

Printeaza

Supa crema de spanac cu ou si busuioc din: smantana, ulei, spanac, faina, morcov, ceapa, oua, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Supa_crema_de_spanac_cu_ou_si_busuioc

  • 100ml smântâna lichidă/lapte
  • 50 ml ulei/unt
  • 500 g spanac
  • 20 g făină
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat

 

Mod de preparare:

Se curăță legumele și se pun la fiert cu puţină sare. Când se înmoaie se scot într-un vas şi se pasează cu blenderul, împreună cu puţină zeamă. Se toarnă pasta obţinută înapoi în oala de supă.

Separat se face un rântaş din unt sau ulei, făină şi lapte sau smântână lichidă, într-o crăticioară, amestecând încontinuu până începe să capete consistenţă. Se adaugă un polonic de supă peste rântaş, se omogenizează şi se toarnă peste supă.

Se potriveşte de sare si piper, se adaugă busuioc uscat şi se mai lasă să dea într-un clocot. Se fierb ouăle, se decojesc şi se taie în jumătăţi. Supa de spanac se serveşte cu pâine prăjită sau crutoane, cu câte o jumătate de ou şi cu supliment de smântână, după gust.

Supa crema de spanac cu ou si busuioc

Supa_crema_de_spanac_cu_ou_si_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.