Supa-crema de spanac si salata verde

Printeaza

O reteta delicioasa de supa-crema din: spanac, salata verde, ceapa, usturoi, marar, leustean, ulei de masline, piper, sare, faina, iaurt, smantana.

Ingrediente:Supa-crema de spanac si salata verde

  • 2 kg spanac
  • o salată verde mică
  • o legătură de ceapă
  • 2-3 fire usturoi
  • o legătură mărar
  • o legătură leuştean
  • ulei de măsline
  • piper măcinat
  • sare
  • o linguriţă făină
  • 200 ml iaurt
  • 100 ml smântână

Mod de preparare:

Se curăţă spanacul şi salata verde, apoi se spală în câteva ape. Se lasă să se scurgă în sită. Separat, se pun 21 de apă cu sare să fiarbă şi, când începe să clocotească, se opăreşte spanacul.

Se lasă să fiarbă aproximativ 40 de minute, apoi se scoate cu spumiera în sită iar zeama în care a fiert se păstrează.

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei şi apoi se pune spanacul fiert şi tocat în prealabil, se pune sare dupa gust. După ce s-au călit câteva minute, se adaugă făina cernută şi se amestecă cu telul, ca să nu se lipească.

Se toarnă zeama puţin câte puţin până se obţine supa-cremă de spanac. După ce a mai clocotit câteva minute, se opăreşte şi se adaugă iaurtul amestecat cu smântână şi verdeaţa tocată mărunt. Supa-cremă se serveşte ornată cu piper măcinat şi cu smântână.

Supa-crema de spanac si salata verde

Supa-crema de spanac si salata verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.