Supa crema de telina si ciuperci cu smantana si crutoane
PrinteazaSupa crema de telina si ciuperci cu smantana si crutoane din: lapte, ulei, smantana, ciuperci, faina, telina, pastarnac, sare.
- 200 ml lapte
- 50 ml ulei
- 100 g smântână
- 500 g ciuperci
- 25 g făină
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- sare
Mod de preparare:
Se curăță ciupercile de codițe și de coajă. Se curăţă ţelina şi păstârnacul. Se spală toate legumele și se taie felii subţiri. Se fierb în apă clocotită. Se trec prin sită şi se obţine o pastă. Într-o cratiţă, se desface făina cu laptele fiert în prealabil, peste care se adaugă pasta de ţelină şi păstârnac, uleiul şi sare după gust. Se lasă la fiert timp de 3 minute.
Se completează cu apă, atât cât este necesar pentru numărul de porţii dorite. Se mai lasă la fiert încă 3 minute. Se serveşte cu smântână şi crutoane prăjite în margarină.
Supa crema de telina si ciuperci cu smantana si crutoane
Pofta buna!