Supa crema de telina

Printeaza

Supa crema de telina din: telina, dovlecei, cartofi, patrunjel, praz, ceapa alba, patrunel verde, frunze de telina, sare, piper, ulei de masline, unt si crutoane aromate.

Ingrediente:Supa_crema_de_telina

  • o telina mare
  • 2 dovlecei
  • 3 cartofi
  • o radacina patrunjel
  • un fir de praz
  • 2 cepe albe
  • o legatura patrunjel verde
  • o legatura frunze de telina
  • sare
  • piper alb macinat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • un cubulet unt
  • crutoane aromate

 

Mod de preparare:

Se curăţă ţelină, pătrunjelul, ceapa, prazul, cartofii şi dovleceii, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2 linguriţe ulei de măs­line. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite cu un capac. Separat, se prepară crutoanele din pâine neagră cu seminţe. Se taie cubuleţe, se stropesc cu unt sau ulei de măsline şi cu boia iute amestecată cu cimbru uscat. Se lasă la cuptor să se rumenească.

Se verifică dacă au fiert legu­mele, se scot din oală cu spumiera, ceapa şi prazul se dau de-o parte iar restul se pasează cu blenderul. Se obţine o cremă fină şi se adau­gă zeama în care au fiert. Supa-cremă se mai lasă să dea în 2-3 clocote, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se or­nează cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt şi se serveşte cu crutoane­le aromate.

Supa crema de telina

Supa_crema_de_telina

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. am luat la cunostinta 🙂

  2. o sa fac si eu supa crema de telina

  3. Arata bine supa asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.