Supa crema cu ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema cu ghimbir din: cartofi, morcovi, telina, ceapa, sos de soia, ghimbir, smantana, ceapa verde, sare si piper.
- 4 cartofi
- 3-4 morcovi
- 1 telina
- 1 ceapa
- 2 linguri cu sos de soia
- 2 lingurite cu ghimbir ras
- 50 g smantana
- 2 fire de ceapa verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă cartofii, ceapa, ţelina şi morcovii. Taie-le cubuleţe, după care pune-le la fiert în apă cu un praf de sare. După ce au fiert, scoate legumele din supă şi pasează-le sau trece- le printr-o sită deasă, mai puţin ceapa.
Crema astfel obţinută subţiaz-o cu supa în care au fiert legumele. Potriveşte gustul de sare şi piper, după care adaugă ghimbirul şi mai lasă 10 minute la foc mic. La final, adaugă sosul de soia. Serveşte supa cu smântână şi rondele de ceapă verde.
Supa crema cu ghimbir
Pofta buna!