Supă-cremă de legume, cu năut

Printeaza

O reteta de supa crema de legume cu naut din: dovlecel, broccoli, mazare verde, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, naut, ceapa verde, chifle si unt.

Ingrediente:

  • 1 dovlecel (circa 300 g)
  • 250 g broccoli
  • 100 g mazare verde
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • circa 800 ml supa de legume
  • sare
  • piper alb macinat
  • 150 g naut fiert
  • 2 cepe verzi
  • 2 chifle
  • unt

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovlecelul şi se taie în două, pe lungime, apoi felii. Se spală broccoli şi mazărea. Se rupe broccoli în bucăţi mai mici. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie mărunt, apoi se călesc în uleiul încins, într-o cratiţa.

Se adaugă legumele şi se călesc şi acestea. Se toarnă supa de legume şi se lasă la foc mic. Când legumele se înmoaie, se mixează supa foarte bine. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se adaugă năutul. Se încălzeşte supa din nou, apoi se ia de pe foc.

Se spală ceapa verde şi se toacă mărunt. Se taie chiflele în bucăţi mici şi se călesc în unt. Supa se serveşte cu ceapă verde tocată şi cu crutoane.

Supă-cremă de legume, cu năut

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.