Supă-cremă de morcovi şi cimbru cu cozi de creveţi

Printeaza

O reteta delicioasa de supa crema de morcovi si cimbru cu cozi de creveti din: morcovi, cartof, unt, ceapa alba, cozi de creveti, ulei de masline, usturoi, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Supă-cremă de morcovi şi cimbru cu cozi de creveţi

  • 400 g morcovi
  • 1 cartof mediu
  • 40 g unt
  • 1/2 ceapă albă
  • 16 cozi de creveţi
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • cimbru
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, toac-o foarte mărunt şi căleşte-o într-o cratiţă cu untul topit. Curăţă morcovii şi taie-i rondele. Spală cartoful, curăţă-l şi taie-l lamele; pune legumele în cratiţa cu ceapă, căleşte-le 5 minute şi acoperă-le cu apă caldă.

Fierbe legumele, la foc mediu, până sunt pătrunse, după care pasează-le. Aromează supa cu cimbru, după gust, şi potriveşte-i gustul de sare şi piper.

Curăţă cozile de creveţi, scoate-le filamentul negru din interior şi căleşte-i într-o tigaie neaderentă în uleiul de măsline încins, împreună cu usturoiul, sare şi piper, după gust. Pune supa-cremă în farfurii adânci, adaugă cozile de creveţi şi serveşte-o imediat.

Supă-cremă de morcovi şi cimbru cu cozi de creveţi

Supă-cremă de morcovi şi cimbru cu cozi de creveţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.