Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măsline
PrinteazaO reteta de supa crema rece de dovlecei, rosii uscate si masline din: dovlecei, supa de legume, frunze de maghiran, smantana, rosii uscate, masline, ulei extravirgin si sare.
- 500 g dovlecei mici
- 0,5 l supă de legume
- 1 praz
- 10 frunze de maghiran proaspăt
- 1 lingură de smântână fermentată
- 12 roşii uscate, conservate în ulei
- 12 măsline
- ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, tăiaţi-le capetele şi tocaţi-i cubuleţe. Curăţaţi şi prazul, eliminând partea verde-închis, şi tocaţi-i mărunt. Spălaţi frunzele de maghiran.
Intr-o cratiţă, daţi în clocot supa şi puneţi în ea zarzavaturile şi maghiranul, păstrându-vă deoparte o mână de bucăţele de dovlecel. Fierbeţi 15 minute, săraţi, lăsaţi să se răcească şi puneţi crăticioara în frigider să se răcească bine cel puţin 1 oră.
Scoateţi preparatul din frigider, mixaţi-l până devine o cremă, apoi adăugaţi smântână fermentată, amestecând cu un tel, să se omogenizeze compoziţia.
Scurgeţi de ulei roşiile uscate şi tăiaţi-le bucăţele foarte mici, scurgeţi şi tăiaţi măslinele de, după care amestecaţi aceste două ingrediente cu dovlecelul crud tăiat cubuleţe, pe care l-aţi pus deoparte.
Impărţiţi crema rece în farfurii adânci şi ornaţi-o pe fiec’are cu bucăţele de dovlecel, cu roşiile uscate şi cu măslinele. Stropiţi cu un fir de ulei extravirgin de măsline şi serviţi.
Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măsline
Poftă bună!