Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măsline

Printeaza

O reteta de supa crema rece de dovlecei, rosii uscate si masline din: dovlecei, supa de legume, frunze de maghiran, smantana, rosii uscate, masline, ulei extravirgin si sare.

Ingrediente:Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măsline

  • 500 g dovlecei mici
  • 0,5 l supă de legume
  • 1 praz
  • 10 frunze de maghiran proaspăt
  • 1 lingură de smântână fermentată
  • 12 roşii uscate, conservate în ulei
  • 12 măsline
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, tăiaţi-le capete­le şi tocaţi-i cubuleţe. Curăţaţi şi prazul, eli­minând partea verde-închis, şi tocaţi-i mărunt. Spălaţi frunzele de maghiran.

Intr-o cratiţă, daţi în clocot supa şi puneţi în ea zarzavaturile şi maghiranul, păstrându-vă deoparte o mână de bucăţele de dovlecel. Fierbeţi 15 minute, săraţi, lăsaţi să se răcească şi puneţi crăticioara în frigider să se răcească bine cel puţin 1 oră.

Scoateţi preparatul din frigider, mixaţi-l până devine o cremă, apoi adăugaţi smân­tână fermentată, amestecând cu un tel, să se omogenizeze compoziţia.

Scurgeţi de ulei roşiile uscate şi tăiaţi-le bucăţele foarte mici, scurgeţi şi tăiaţi măsli­nele de, după care amestecaţi aceste două ingrediente cu dovlecelul crud tăiat cubuleţe, pe care l-aţi pus deoparte.

Impărţiţi crema rece în farfurii adânci şi ornaţi-o pe fiec’are cu bucăţele de dovlecel, cu roşiile uscate şi cu măslinele. Stropiţi cu un fir de ulei extravirgin de măsline şi serviţi.

Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măsline

Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măsline

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.