Supa cu ciuperci si smantana
PrinteazaSupa cu ciuperci si smantana din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, smantana, faina, unt, sare, piper, patrunjel.
- 1/2 kg ciuperci proaspete
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 100 g smântână
- 1 lingură făină
- 2 linguriţe unt
- sare
- piper alb
- 1/2 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Speli bine ciupercile, le tai mărunt şi le înăbuşi cu 1 linguriţă cu unt până scade zeama. Adaugi ceapa tăiată fin, morcovul şi ţelina rase.
Stingi cu apă şi laşi să fiarbă bine tot zarzavatul. Intr-o crăticioară, încălzeşti 1 linguriţă de unt, adaugi făina, subţiezi amestecul cu smântână şi puţină zeamă de la supă.
Laşi sosul să dea într-un clocot, apoi îl adaugi în oala cu supă şi mai fierbi timp de 10 minute la foc mic, după care sărezi după gust şi presari verdeaţa.
Pofta buna!