Supa cu file de peste, legume si iaurt
PrinteazaSupa cu file de peste, legume si iaurt din: file de peste, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, cartofi, ulei extravirgin de masline, iaurt, boia dulce de ardei, lamaie.
- 500 g file de pește
- 2 morcovi
- 1 țelină mică
- 1 rădăcină de păstârnac
- 2 cepe
- 4 cartofi
- 30 ml ulei extravirgin de măsline
- 300 g iaurt degresat
- 1 vârf de cuțit boia dulce de ardei
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Cureți și speli legumele, apoi le tai în bucăți și le pui la fiert în 2 ½ l apă. După 10 minute, adaugi peștele, în prealabil spălat și curățat de eventualele oase și pielițe. Strecori supa și pasezi ingredientele printr-o sită sau în blender, adăugând și puțină supă.
Adaugi în supă uleiul de măsline, piureul obținut, iaurtul și sare după indicația medicului. Omogenizezi și consumi supa caldă, presărând în fiecare porție puțină boia. Dacă dorești, poți să o acrești cu zeama de lămâie.
Supa cu file de peste, legume si iaurt
Pofta buna!