Supa cu galuste de gris prajite

Printeaza

Supa cu galuste de gris prajite

Ingrediente:Supa cu galuste de gris prajite

  • 6-7 roşii din conservă
  • 2 morcovi
  • 1 ardei din conservă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1/2 l lapte
  • 125 g griş
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri făină
  • 70-80 g gr unt sau untdelemn
  • sare
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Cureţi zarzavatul, îl speli şi îl pui să fiarbă cu apă şi sare. Când zarzavatul este bine fiert, adaugi roşiile tăiate în sferturi. După câteva clocote strecori laptele la fiert cu puţină sare, adaugi grisul în ploaie, apoi ouă şi amesteci, bine.

Când grisul este bine fiert îl laşi deo­parte să se răcească, lei apoi cu lingura din compoziţie, rotunjeşti găluştele cu mâna, le treci prin făină şi le prăjeşti în unt încins. Le serveşti alături de supa fierbite, presărată cu verdeaţă tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.