Supa cu galuste din ficatei
PrinteazaSupă cu găluşte din ficăţei din: gaina, morcovi, radacina de telina, telina verde, sare, patrunjel, ficat d epui, pesmet, usturoi, sare, piper.
- 1 găină
- 120 g morcovi
- 100 g rădăcină de ţelină
- 80 g ţelină verde
- sare
- pătrunjel
Găluşti din ficăţei:
- 200 g ficat de pui
- 50 g pesmet
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă legumele. Se spală găina şi se pune într-o oală cu apă şi sare. Se adaugă legumele şi se lasă să dea în fiert. Se fierbe la foc mic, timp de aproximativ 3 ore. Se strecoară supa, se taie mărunt legumele şi se pun înapoi în supă.
Se taie mărunt ficatul de pui. Se pune într-un castron, cu pesmetul, usturoiul pisat, sare şi piper, apoi se amestecă bine, până când se obţine o pastă consistentă.
Se formează găluşti din compoziţia obţinută şi se pun în supa care fierbe. Imediat ce s-au ridicat la suprafaţă, se pune pătrunjelul tocat şi se asezonează cu sare şi piper, după gust.
Supa cu galuste din ficatei
Poftă bună!
Daca iti ies chiftelele, supa este foarte buna, dar secretul consta in chiftele