Supa cu galuste din ficatei

Printeaza

Supă cu găluşte din ficăţei din: gaina, morcovi, radacina de telina, telina verde, sare, patrunjel, ficat d epui, pesmet, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Supa cu galuste din ficatei

  • 1 găină
  • 120 g morcovi
  • 100 g rădăcină de ţelină
  • 80 g ţelină verde
  • sare
  • pătrunjel

Găluşti din ficăţei:

  • 200 g ficat de pui
  • 50 g pesmet
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă legumele. Se spală găina şi se pune într-o oală cu apă şi sare. Se adaugă legume­le şi se lasă să dea în fiert. Se fierbe la foc mic, timp de aproximativ 3 ore. Se strecoară supa, se taie mărunt legumele şi se pun înapoi în supă.

Se taie mărunt ficatul de pui. Se pune într-un cas­tron, cu pesmetul, usturoiul pisat, sare şi piper, apoi se amestecă bine, până când se obţine o pastă consis­tentă.

Se formează găluşti din compoziţia obţinută şi se pun în supa care fierbe. Imediat ce s-au ridicat la supra­faţă, se pune pătrunjelul tocat şi se asezonează cu sare şi piper, după gust.

Supa cu galuste din ficatei

Supa_cu_galuste_din_ficatei

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Daca iti ies chiftelele, supa este foarte buna, dar secretul consta in chiftele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.