Supa cu smantana
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu:cartofi, radacina de patrunjel, telina, conopida, praz, smantana, unt, patrunjel, sare.
- 4 cartofi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 ţelină mare
- câteva bucheţele de conopidă
- 1 fir de praz
- 200 g smântână
- 1 lingură cu unt
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Taie cartofii, rădăcina de pătrjnjel şi ţelina cubuleţe. Pune la fiert 11 cu apă şi sare. Aruncă în apă prazul tăiat rondele. După ce a dat în câteva clocote, adaugă ţelina, rădăcina de pătrunjel şi cartcfii.
Când legumele sunt aproape fierte, pune bucheţelele de conopidă. Scurge legumele fierte şi trece-le printr-o sită deasă sau zdrobeşte-le cu blenderul.
Amestecă energic cu unt, după care subţiază piureul cu smântână şi puţin din zeama în care au fiert. Presară sare, aromatizează cu verdeaţa tocată şi mai lasă puţin pe foc.
Pofta buna!