Supă cu turnăţei
PrinteazaO reteta de supa cu turnatei si oase de vaca, morcovi, telina, ceapa, oua, faina, lamaie, verdeata, sare si bulion.
- 1 kg oase de vacă
- 100 g morcovi
- 50 g pătrunjel
- 100 g ţelină
- 100 g ceapă
- 2 ouă
- 40 g făină
- 100 g lămâie
- 1 legătură verdeaţă
- sare după gust
- 1 linguriţă bulion
Mod de preparare:
Spargi oasele şi le pui la fiert în apă cu puţină sare. în timpul fierberii, spumezi cât este necesar. După circa 2 şi 1/2- 3 ore pui în supă zarzavatul tăiat în 4 şi ceapa întreagă şi laşi la fiert circa 1 oră.
Iei supa de pe foc şi o strecori. Scoţi măduva din oase, o tai în bucăţi mici şi o pui în supă. Din ouă, făină şi puţină apă faci un aluat moale, care va avea consistenţa unui sos mai puţin legat, pe care îl torni încet în supa ce clocoteşte şi mai laşi să fiarbă circa 15 minute.
Adaugi şi bulionul şi mai dai puţin în clocot. Acreşti cu lămâie, după gust şi adaugi verdeaţă la fiecare porţie de supă.
Poftă bună!