Supă de ananas cu mango şi sorbet de mere verzi
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de anans cu mango si sorbet din mere vezi din: ananas, mango, apa, zahar, mere, si lamaie.
- 1 ananas mic
pentru mango:
- 200 g mango
- 100 ml apă
- 100 g zahăr
pentru sorbet:
- 5 mere verzi
- 500 ml apă
- 250 g zahăr
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Curăţă ananasul de coajă şi de miezul lemnos. Păstrează 4 felii subţiri şi pasează restul pulpei în blender. Pune-o în frigider cât timp prepari restul.
Pune într-o crăticioară 100 ml de apă şi 100 g zahăr şi fierbe-le până când obţii un sirop. Ia crăticioara de pe foc şi adaugă pulpa de mango tăiată cubuleţe mici şi amestecă bine. Păstrează 4 felii subţiri de mango pentru decor. Lasă amestecul să se răcească.
Spală merele şi scoate-le cotoarele, fără a le decoji însă. Opreşte 4 felii subţiri şi pasează restul în blender împreună cu apa, zahărul şi zeama de lămâie. Pune-le în sorbetieră şi procedează conform instrucţiunilor specifice aparatului.
Aşază într-o tavă feliile de ananas, mango şi mere păstrate, presară-le cu zahăr pudră şi caramelizează-le în cuptor. Amestecă ananasul pasat foarte rece cu compotul de mango şi toarnă în farfurii, aşază în mijloc 1-2 linguri de sorbet de mere si decorează cu fructele caramelizate.
Supă de ananas cu mango şi sorbet de mere verzi
Poftă bună!