Supa de anghinare cu usturoi copt
PrinteazaSupa de anghinare cu usturoi copt din: usturoi, zahar brun, sare de mare, anghinare, ceapa, unt, vin, sare, piper, supa de legume, cimbru.
- o capatana de usturoi
- o lingura de zahar brun
- sare de mare
- 500 g anghinare, curatata si feliata
- o ceapa de apa tocata
- o lingura de unt nesarat
- 50 ml vin alb
- sare si piper dupa gust
- un litru de supa de legume
- cateva fire de cimbru proaspat
Mod de preparare:
Pentru a coace usturoiul, preîncălziti cuptorul la 180 grade Celsius, tăiaţi căpătâna de usturoi în jumătate, amestecaţi sarea si zahărul într-un bol şi dati partea tăiată a căpătânii de usturoi prin ele. Restul de sare şi zahăr puneti-le într-un vas mic de yena, pe hârtie de copt.
Aşezaţi căpătâna de usturoi cu partea tăiată în jos deasupra, turnaţi un strop de apă şi acoperiţi cu folie. Durează cam 25 de minute până ce usturoiul se înmoaie complet la cuptor. Când s-a răcit, curătati-l de coajă. Incălziţi untul într-o oală, adăugaţi ceapa, usturoiul şi anghinarea şi sotati până devin maronii.
Turnaţi vinul alb deasupra şi tineti pe foc până scade. Adăugaţi supa de legume şi fierbeţi la foc mic 25 – 30 de minute. Pasaţi în blender. Serviţi cu cimbru tocat.
Supa de anghinare cu usturoi copt
Pofta buna!
Nu stiu cum arata o anghinara, dar supa …