Supa de broccoli
PrinteazaSupa de broccoli din: fenicul, tija de telina, usturoi, broccoli, ceapa, ulei de masline, lapte degresat, sos de soia, otet de vin, sare si piper.
- 80 g bulb fenicul
- 30 g tija de telina
- 2 catei de usturoi
- 500 g broccoli
- 1 ceapa
- 1 lingura cu ulei de masline
- 50 cl lapte degresat
- 1 lingura cu sos de soia
- 1 lingurita cu otet de vin
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Spălaţi feniculul şi ţelina, curăţaţi ţelina cu un cuţit economic şi tăiaţi-o felii, apoi tăiaţi în bucăţi cele două legume. Curăţaţi căţeii de usturoi şi scoateţi germenul. Separaţi cu cuţitul bucheţelele de broccoli de tije; spălaţi-le pe toate şi puneţi deoparte cîteva bucheţele.
Curăţaţi şi tocaţi ceapa, apoi puneţi-o într-o crăticioară cu ulei. Prăjiţi la foc iute 3 minute, amestecînd continuu. Tăiaţi tijele de broccoli în bucăţi mari şi puneţi-le în crăticioară peste ceapă, împreună cu usturoiul, feniculul şi ţelina. Fierbeţi 75 cl de apă într-o oală, adăugaţi bucheţelele de broccoli, săraţi, puneţi din nou la fiert şi lăsaţi vasul pe foc, descoperit, 5 minute.
Puneţi la fiert 75 cl de apă şi adăugaţi bucheţelele de broccoli. Cînd apa începe să clocotească, puneţi sare şi lăsaţi să fiarbă fără capac 5 minute. Scoateţi apoi bucheţelele de broccoli cu spumiera şi daţi-le drumul în apă rece. Scurgeţi-le şi păstraţi-le la cald.
Adăugaţi laptele în supă şi, după ce dă un clocot, luaţi crăticioara de pe foc. Amestecaţi bine adăugînd sosul de soia şi oţetul. Potriviţi de gust, turnaţi totul într-o supieră, decoraţi cu bucheţelele de broccoli şi serviţi.
Supa de broccoli
Pofta buna!