Supa de carne cu zdrente de aluat si nucsoara
PrinteazaSupa de carne cu zdrente de aluat si nucsoara din: ulei, morcov, radacina de pătrunjel, rădăcină de ţelină, supă de carne, sare, piper, carne de vită sau de pasăre, făină, oua, nucşoară, verdeaţă asortată (ceapă verde, pătrunjel, leuştean).
Ingrediente:
- 1 linguriţă ulei
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de ţelină
- 1200 ml supă de carne
- sare, piper
- 200 g carne de vită sau de pasăre fiartă
Ingrediente pentru zdrenţe:
- 70 g făină
- 1 ou
- 1 lingură apă rece
- sare
- puţină nucşoară rasă
Ingrediente pentru presărat:
- 3 linguri verdeaţă asortată proaspăt tocată (ceapă verde, pătrunjel, leuştean)
Mod de preparare:
Se decojesc şi se rad morcovul, pătrunjelul şi rădăcina de ţelină. Se prăjesc în ulei şi se toarnă supa; se sărează şi se piperează. Se lasă să fiarbă cca 15 min. până ce se înmoaie legumele.
Intre timp se taie carnea bucăţi. Se amestecă făina cu ou, apă, nucşoară şi un praf de sare; se amestecă, obţinând un aluat tare. Se dă pe râzătoare, se pun zdrenţele în supa clocotită şi se lasă să mai fiarbă cca 4-5 min.
Se adaugă la final carnea în supă. Se repartizează sup^ în farfurii şi se presară deasupra verdeaţă; se serveşte supa fierbinte.
Supa de carne cu zdrente de aluat si nucsoara
Pofta buna!