Supa de carne de oaie, porc si pui
PrinteazaO reteta de supa de carne de oaie, porc si pui din: antricoate, carne de oaie, carne de porc, slanina, urechi de porc, picior de porc, coada de porc, carne de pui, morcovi, praz, ceapa, varza alba, salata verde, mazare boabe, cimbru, leustean, usturoi, sare si piper.
- 500 g antricoate
- 250 g carne de oaie
- 250 g carne de porc
- 200 g slănină
- 2 urechi de porc
- 1 picior de porc
- 1 coadă de porc
- partea albă de carne de la un pui
- 4 câmăciori picanţi
- 3 morcovi
- 1 praz
- 1 ceapă
- 1/4 varză albă
- 2 salate verzi
- 4 cartofi
- 100 g mazăre boabe
- 1 legătură cimbru
- 1 legătură leuştean
- 5 căţei usturoi
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Intr-o oală cu apă rece se pun la fiert: antricoatele, carnea de oaie, carnea de porc, urechile, coada şi piciorul de porc, slănina. Se spumează bine, se sărează, se adaugă usturoiul pisat, pătrunjelul şi cimbrul tăiate mărunt şi se lasă la foc potruvut.
Separat, în ulei bine încins înainte, se prăjesc uşor carnea de pui şi cârnăciorii, ambele tăiate mărunt. Se toarnă în supă şi se mai lasă o jumătate de oră. Se adaugă cartofii curăţaţi, tăiaţi cuburi mici şi boabele de mazăre. Supa se strecoară şi se serveşte separat. Carnea se aşează în mijlocul unui platou şi, dc jur împrejur, se ornează cu legumele fierte în supă.
Poftă bună!