Supa de cartofi (crema)

Printeaza

Supa de cartofi crema din: apa, cartofi, ceapa, smantana, faina, patrunjel, unt, sare, paine.

Ingrediente:Supa de cartofi crema

  • 2 l apă
  • 500 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 pahar smîntînă
  • 1 lingu­riţă făină
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1 linguriţă unt
  • sare
  • pîine prăjita

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii tăiaţi cuburi mici împreună cu ceapa tocată mărunt. Cînd sînt fierţi, se strecoară prin sită. Se trec cartofii prin sităşi se subţiază cu apa în care au fiert.

Se adaugă sarea şi se pun la foc. Cînd supa începe să fiarbă, se adaugă smîntîna amestecată bine cu făina. Se lasă să dea un clocot, două, se pune pătrunjelul tocat şi untul.

Se serveşte cu pîine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.