Supă de cartofi dulci şi quinoa
PrinteazaSupă de cartofi dulci şi quinoa din: boabe de quinoa, apa, sare, piper, ulei de masline, sunca, ceapa, usturoi, cartofi, ardei iute, supa de legume, frunze de spanac, patrunjel.
- 150 g boabe de quinoa
- 250 ml apa
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline
- 125 g sunca
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi decojiti
- 700 g cartofi dulci
- 1 ardei iute tocat
- 800 ml supa de legume
- 50 g frunze tinere de spanac
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Quinoa se clateste sub jet de apa rece si se asaza intr-o oala; se adaugă sare şi apă şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 15 min. Intre timp se încinge uleiul de măsline şi se prăjesc şunca şi ceapa tocată. Când aceasta devine translucidă, se adaugă şi usturoiul tocat şi se prăjesc puţin împreună.
Se spală cartofii dulci, se taie cuburi şi se aşază într-o oală; se acoperă cu supă şi se condimentează cu ardei iute, piper şi sare. Se dă în clocot, apoi se reduce focul şi se acoperă oala cu un capac. Se lasă să mai fiarbă cca 15 min., până se înmoaie cartofii.
Se pun deoparte 4 linguri de cuburi de cartofi şi 4 linguri de şuncă. Restul de supă se pasează şi se adaugă ingredientele păstrate, precum şi quinoa. Inainte de servire se ornează cu frunze de spanac şi pătrunjel.
Supă de cartofi dulci şi quinoa
Pofta buna!