Supa de castraveti de la gheata
PrinteazaSupa de castraveti de la gheata din: castraveti, stafide, busuioc, ulei, supa, sare, piper, tabasco.
Ingrediente:
- 2 castraveti mari
- 50 g stafide
- 1 legatura de busuioc
- 3 linguri ulei de masline
- 2 tablete supa concentrata de pasare
- sare
- piper
- cateva picaturi de Tabasco
Mod de preparare:
Se dizolva tabletele de supa concentrata in 200 ml de apa fierbinte si se lasa sa se raceasca.
Se curata castravetii, se taie in doua (pe lung), se indeparteaza seminţele, apoi se taie cubulete si se mixeaza impreuna cu picaturile de Tabasco si cu zeama de carne de pasare.
Se sareaza, se pipereaza, se adauga uleiul, jumatate din frunzulitele de busuioc si jumatate din stafide si se mixeaza din nou. Se baga supa la frigider si se serveste rece, dupa ce s-a incorporat restul de stafide si s-a presarat busuiocul ramas.
Facultativ, deasupra se presara seminte decorticate de floarea-soarelui, usor prajite.
Pofta buna!