Supa de chimen cu morcov si albitura
Printeaza
O reteta de supa cu chimen, morcov, albitura, ardei gras, ceapa, unt, aluat congelat, faina si sare.
- 3 l apă
- 1 morcov
- 1 albitură
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 1 lingură chimen
- 1lingură unt sau ulei
- 250 g aluat congelat
- 1 lingura faina
- sare
Mod de preparare:
Laşi aluatul de foitaj să se dezgheţe la temperatura camerei, îl desfaci din folia de plastic şi, cu ajutorul unor forme mici de fursecuri, tai 10-12 „crutoane”. Le pui în tava neunsă şi le dai la cuptor pentru 10-12 minute, timp în care pregăteşti supa.
Cureţi şi speli zarzavatul, îl tai mărunt şi îl pui la fiert împreună cu chimenul şi apa. încingi untul într-o tigaie, adaugi făina, o căleşti uşor, stingi cu 1 cană din zeama în care fierb zarzavaturile şi o adaugi peste supă.
Intre timp, scoţi de la cuptor „crutoanele”, pe care le aduci la masă separat astfel încât să-şi pună fiecare. Dacă vrei să-ţi iasă supa şi mai gustoasă, o poţi găti cu zeamă de carne.
Pofta buna!