Supă de chimen cu verdeata si crutoane
PrinteazaSupă de chimen cu verdeata si crutoane: unt, zarzavat, faina, chimen, sare, patrunjel, crutoane.
- 2 I supă de zarzavat
- 100 g unt
- 2 linguri făină
- 2 linguri chimen
- sare
- pătrunjel
- câteva felii de pâine pentru crutoane
Mod de preparare:
Topeşti untul într-o tigaie, adaugi făina şi o prăjeşti, amestecând mereu. Când făina s-a rumenit puţin, presari chimenul pisat, stingi cu supa de zarzavat preparată înainte şi sărezi.
Laşi supa să clocotească, amestecând ca să nu se prindă de fundul vasului. După 5 minute de clocot, supa este gata. Poţi pregăti această supă şi cu zeamă de carne. Serveşti supa cu crutoane şi pătrunjel verde tocat mărunt.
Supă de chimen cu verdeata si crutoane
Pofta buna!