Supa de ciuperci cu nuca
PrinteazaSupa de ciuperci cu nuca din: ciuperci, ardei capia, nuca, morcov, rosie, ceapa verde, usturoi, praf de curry, patrunjel, piper, oregano, nucsoara, sare.
- 2 ciuperci champignon
- un ardei capia
- 150 gr nuca
- un morcov
- o rosie
- un fir de ceapa verde
- un catel de usturoi
- o lingurita cu praf de curry
- o lingurita de patrunjel tocat (coriandru, marar, rozmarin etc)
- jumatate de lingurita de piper
- un varf de oregano uscat
- un praf de nucsoara
- jumatate de lingurita de sare
- un litru de apa
Mod de preparare:
Inmuiaţi nucile în apă peste noapte, apoi mixati-le în blender. Scurgeţi pasta rezultată printr-un tifon sau sită. Lichidul obţinut îl veti folosi la supă. Tăiaţi cubulete morcovul, ardeiul, roşia, ciupercile şi ceapa şi adăugaţi pătrunjelul tocat, încălziţi lichidul obţinut din nuci, împreună cu un litru de apă, la 40 de grade Celsius, adăugaţi usturoiul pisat şi praful de curry, oregano, nucşoara, sarea şi piperul.
Turnaţi lichidul peste legumele tăiate şi supa este gata pentru a fi servită. Pentru o consistentă cremoasă, legumele pot fi şi ele mixate în blender până ajung pastă, pe care o amestecati ulterior cu lichidul încălzit şi condimentat.
Supa de ciuperci cu nuca
Pofta buna!