Supa de conopida cu smantana
PrinteazaSupa de conopida cu smantana din: supa de legume, apa, smantana, unt, faina, conopida, ou, sare, patrunjel.
- 50 ml supă de legume
- 2 l apă
- 150 g smântână
- 50 g unt
- 20 g făină
- 1 conopidă
- 1 ou
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală bine conopida, se curăţă de frunze şi se rupe bucheţele, apoi se pune în apă cu sare la fiert. Separat se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă făina şi se amestecă bine. Se pun câteva linguri de supă de legume, se lasă să clocotească.
Compoziţia se toarnă peste conopidă. Se continuă fierberea la foc domol, până când conopida este bine fiartă. Se drege cu ou şi cu smântână şi se presară pătrunjel verde tocat.
Supa de conopida cu smantana
Pofta buna!