Supa de creveti black tiger
PrinteazaO retete de supa de creveti black tiger cu ulei de palmier, fond de legume, ardei iute, lamaie, lemongrass, tumeric, ghimbir tocat, frunze de lime, zahar de palmier, ciuperci shiitake, germeni de soia, sos de peste si menta.
- 300 g creveţi black tiger (nefierţi)
- o lingură de ulei de palmier
- 1,5 l apă (sau fond de legume)
- 10 ardei iuţi tocaţi
- sucul de la două lămâi
- două linguri de lemongrass tăiat subţire pe diagonală
- o linguriţă turmeric pudră
- două linguri de ghimbir tocat
- 6 frunze kaffir (frunze de lime) sau frunze de lămâi tocata
- 4 linguri de coriandru proaspăt, tocat mare
- două linguri de zahăr de palmier
- 100 g ciuperci shiitake jumătăţi, fără codiţă
- 50-60 g germeni de soia
- 2-3 linguri de sos de peşte
- 4 linguri de mentă
Mod de preparare:
Decorticaţi creveţii, lăsând coada intactă. Prăjiţi rapid creveţii în ulei încins împreună cu ardeiul iute, lemongrass-ul şi ghimbirul. Imediat ce au căpătat o culoare oranj, scoateţi creveţii şi adăugaţi apa sau fondul de legume, frunzele de kaffir (sau de lămâi) şi lăsaţi să dea în clocot.
După două-trei minute adăugaţi turmericul, pe care îl stingeţi, în prealabil, cu sucul de lime sau lămâie, turnaţi zahărul de palmier şi lăsaţi să se topească. Apoi puteţi adăuga ciupercile shiitake şi sosul de peşte.
Lăsaţi la fiert trei minute. Adăugaţi creveţii şi germenii de soia. în trei-patru minute puteţi stinge focul. Se serveşte fierbinte, garnisită cu mentă şi coriandru, alături de orez fiert.
Supa de creveti black tiger
Poftă bună!