Supa de dovlecei cu crutoane de cartofi

Printeaza

Supa de dovlecei cu crutoane de cartofi din: ceapa, usturoi, dovlecei, unt, sare vin, piper, cartofi, unt, seminte, frisca.
Ingrediente:Supa de dovlecei cu crutoane de cartofi

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 dovlecei (600 g)
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • 1/8 l vin alb
  • 3/4 l concentrat de legume
  • 400 g cartofi
  • 20 g unt topit
  • 2 linguri seminte de floarea-soarelui (curatate)
  • 100 ml frisca nebatuta (sau smantana)

Mod de preparare:

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Dovleceii curatati se taie cubulete.

Se calesc toate in untul incins, se sareaza, se pipereaza, se adauga vinul si zeama de legume si se fierb incet circa 10 minute.

Cartofii se spala, se curata, se taie bucatele si se prajesc in unt 5-10 minute, pana ce devin crocanti. Se adauga semintele de floarea-soarelui, se lasa si ele sa se rumeneasca si se gusta de sare si piper.

Se toarna supa impreuna cu frisca nebatuta sau smantana in robotul de bucatarie, se mixeaza si se serveste cu crutoane de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.