Supa de fasole cu carnati afumati
PrinteazaO reteta de supa de fasole cu carnati afumati si ceapa, ulei, boia de ardei dulce, morcov, telina, albitura, cimbru sau tarhon, sare si patrunjel verde.
- fasole albă (sau pestriţă) 300 g
- ceapă 60 g
- ulei 50 ml
- un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce
- morcov 60 g
- ţelină şi albitură 100 g
- usturoi 20 g
- cimbru sau tarhon după gust
- cârnaţi afumaţi 200 g
- sare
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Fasolea se alege de impurităţi, se spală (este indicat dacă se poate să o lasaţi timp de 10- 12 ore – peste noapte – la înmuiat în apă rece şi se pune la fiert în apă rece.
Se schimbă apa de fierbere de 2-3 ori, înlocuindu-se cu apă fierbinte. Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă boiaua de ardei şi se prăjeşte puţin împreună cu ceapa.
După ce aţi făcut ultima schimbare a apei de fierbere, se adaugă ceapa prăjită cu boia, morcovul, ţelina şi albitura tăiate mărunt şi puţină sare sau knorr. După ce fasolea este bine fiaftă, se adaugă usturoiul tocat, praful de cimbru sau tarhonul opărit şi tocat, împreună cu cârnaţii tăiaţi felii.
Se mai lasă la foc mic câteva minute, după care se potriveşte gustul cu sare şi se adaugă pătrunjelul verde tocat.
Poftă bună!