Supa de fasole cu sfecla
PrinteazaSupa de fasole cu sfecla din: fasole rosie, sfecla, ceapa, cimbru verde, morcov, suc de rosii, hrean si ulei de masline.
- 800 g fasole rosie sau neagra
- 1 sfecla potrivita
- 2 cepe
- 4-5 crengute de cimbru verde
- 1 morcov
- 500 ml suc de rosii
- 1 lingurita hrean proaspat ras
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Inmuiaţi fasolea în apă rece, mai multe ore, spălaţi-o şi puneţi-o la fiert. Schimbaţi apa după ce a fiert 20 de minute şi apoi adăugaţi în oală sfecla curăţată şi tăiată în cubuleţe. Căliţi în ulei morcovul ras şi ceapa tocată, adăugaţi sucul de roşii şi turnaţi amestecul în oală cu fasole, în momentul în care boabele sunt fierte.
Inainte de servire, adăugaţi hreanul şi crenguţele de cimbru verde, tocate sau întregi.
Supa de fasole cu sfecla
Pofta buna!
am mai facut si eu supa de fasole, dar cu sfecla nu stiu cum este