Supa de fasole neagra cu ceapa si morcov
PrinteazaSupa de fasole neagra cu ceapa si morcov din: fasole boaba neagra, morcov, ceapa, ardei gras, ardei iute, radacina de patrunjel, ulei, sare.
- 300 g fabole boabe-neagră
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 1 pătrunjel rădăcină
- 1 lămâie
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Se spală fasolea și se tine 6 ore în apă rece. Se spală și se fierbe în 3 litri de apă. Se curăță legumele și se toacă mărunt. Se încing 3 linguri de ulei și se prăjesc legumele.
Când fasolea este aproape fiartă se adaugă legumele prăjite. Se mai fierb 10-15 minute și se pune sare după gust. Se servește ornată cu rondele de ardei iute și felii de lămâie.
Supa de fasole neagra cu ceapa si morcov
Pofta buna!