Supa de hrean cu smantana
PrinteazaSupa de hrean cu smantana din: lapte, apa, hrean, unt, faina, zeama de lamaie, sunculita afumata, paine, smantana, patrunjel, sare, piper.
- 1 cană lapte
- 1 cană apă caldă
- 2 bucăţi hrean
- 1 lingură unt
- 2 linguri făină
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 3 felii şunculiţă afumată
- 1/2 pâine
- 3 linguri smântână
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi hreanul, îl dai pe râzătoare şi-l amesteci cu zeamă de lămâie ca să nu se înnegrească. Topeşti untul într-o cratiţă, adaugi făina, torni treptat laptele şi o cană de apă caldă şi amesteci continuu.
Dai într-un clocot, adaugi şi şunca tăiată bucăţele, hreanul, sare şi piper după gust şi mai fierbi câteva minute, lei oala de pe foc, pui şi smântână şi dai din nou supa într-un clocot.
La masă o aduci alături de crutoane (tai pâinea bucăţele şi o prăjeşti în cuptor sau în tigaie, dar cu puţin ulei) şi presărată cu pătrunjel.
Pofta buna!