Supa de hrean cu smantana

Printeaza

Supa de hrean cu smantana din: lapte, apa, hrean, unt, faina, zeama de lamaie, sunculita afumata, paine, smantana, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente: Supa de hrean cu smantana

  • 1 cană lapte
  • 1 cană apă caldă
  • 2 bucăţi hrean
  • 1 lin­gură unt
  • 2 linguri făină
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 3 felii şunculiţă afu­mată
  • 1/2 pâine
  • 3 linguri smântână
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi hreanul, îl dai pe râzătoare şi-l amesteci cu zeamă de lămâie ca să nu se înnegrească. Topeşti untul într-o cratiţă, adaugi făina, torni treptat laptele şi o cană de apă caldă şi amesteci con­tinuu.

Dai într-un clocot, adaugi şi şunca tăiată bucăţele, hreanul, sare şi piper după gust şi mai fierbi câteva minute, lei oala de pe foc, pui şi smântână şi dai din nou supa într-un clocot.

La masă o aduci alături de crutoane (tai pâinea bucăţele şi o prăjeşti în cuptor sau în tigaie, dar cu puţin ulei) şi presărată cu pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.