Supa de iaurt cu menta si castravete
PrinteazaSupa de iaurt cu menta si castravete din: castravete, usturoi, iaurt, suc de lamaie, ulei de masline, menta, sare si piper.
- 1 castravete mediu
- 1 catel de usturoi
- 600 g iaurt
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1 lingura cu ulei de masline
- 10-20 cl apa de la gheata
- 4 linguri cu menta proaspat tocata
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Curăţaţi castravetele, radeţi-l pe răzătoarea cu găuri mari şi puneţi-l într-o sită. Pudraţi cu sare şi lăsaţi 15 minute să se scurgă. In acest timp, curăţaţi usturoiul, scoateţi germenul, şi apoi zdrobiţi-l cu pisălogul sau cu un storcător de usturoi.
Turnaţi iaurtul într-un castron şi bateţi-l bine împreună cu usturoiul, sucul de lămîie şi uleiul de măsline şi adăugaţi o cantitate de apă atît cît este nevoie pentru a obţine un amestec fluid. Spălaţi castravetele ras sub jet de apă şi uscaţi-l bine în hîrtie absorbantă.
Incorporaţi castravetele în iaurt, adăugaţi menta, săraţi, piperaţi şi amestecaţi bine. Puneţi castronul în frigider timp de 1 oră. Serviţi de la gheaţă, în supieră sau în boluri.
Supa de iaurt cu menta si castravete
Pofta buna!