Supa de legume cu fidea
PrinteazaSupa de legume cu fidea din: ceapa, morcovi, dovlecel, radacina de pastarnac, cartofi, fidea, apa, marar, ulei, sare si piper.
- 2 cepe potrivite
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 1 radacina de pastarnac
- 2 cartofi
- 150 g fidea
- 2,5 l apa
- 1/2 legatura marar
- 4 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Tai cubuleţe morcovii, dovlecelul şi cartofii. Pui apa într-un vas, adaugi ceapa şi păstârnacul întregi, apoi morcovul tăiat cubuleţe. Laşi să fiarbă cu ulei şi puţină sare la foc mediu, până se înmoaie puţin legumele.
Şcoţi ceapa şi păstârnacul din vas, adaugi dovlecelul, cartofii şi mai laşi la fiert 15 minute. Adaugi fideaua în ultimele minute de fierbere. Pui sarea şi piperul după gust şi opreşti focul. Speli sub jet de apă mărarul, îl toci fin şi îl presari supă. Acoperi cu un capac.
Supa de legume cu fidea
Pofta buna!