Supa de linte cu spanac
PrinteazaSupa de linte cu spanac din: linte, frunze de spanac, cartofi, ceapa, usturoi, ulei, sare, lamai.
- 150 g linte
- 250 g frunze tinere de spanac
- 3 cartofi
- 1 ceapa sau 1 legatura ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
- 2 lamai
Mod de preparare:
Speli lintea şi o pui să fiarbă în 2 litri de apă călduţă. Cureţi şi speli cartofii, ceapa şi spanacul. Tai cartofii cubuleţe, iar ceapa mărunt. Inăbuşi ceapa în ulei, picurând câte puţină apă şi amestecând uşor, până se înmoaie. La sfârşit pui şi usturoiul curăţat şi zdrobit.
După ce boabele de linte au fiert 1/4 oră, adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe, ceapa şi sare. Continui fierberea la foc mic. Când s-au înmuiat cartofii, presari frunzele de spanac tăiate, laşi să fiarbă timp de 3-4 minute şi stingi focul.
Iei oala de pe foc şi acreşti supa după gust, cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.
Supa de linte cu spanac
Pofta buna!
Nu se pune spanac in supa de linte
Nici eu nu ma omor dupa supa asta
Ba se pune ce vrei tu in supa de linte