Supa de mazare cu conopida
PrinteazaO reteta gustoasa de supa de mazare, conopida, cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, margarina, sare, piper si patrunjel.
- 1/2 conopidă
- 400 g mazăre din conservă
- 6 cartofi
- 3 morcovi
- 1 ţelină
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 cepe
- 2 linguri margarină
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel şi mărar
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, morcovii, ceapa, conopida, rădăcina de pătrunjel şi ţelina, le tai după cum îţi place şi le pui la fiert în apă clocotită cu un vârf de cuţit de sare. După ce au fiert toate adaugi mazărea, mai dai într-un clocot şi potriveşti de sare şi piper.
Pasezi toate legumele fierte, adaugi şi o parte din zeama în care au fiert şi margarina, apoi treci piureul obţinut printr-o sită. La final presari peste supa cremă verdeaţa tocată.
Pofta buna!