Supa de morcovi picanta
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de morcovi cu:ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei rosu, curry, morcov, lemon grass, coaja de portocala, lapte de nuca de cocos, supa de legume.
- 1lingura de ulei
- 1 ceapă, tăiată fin
- 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt
- 1 bucată mică de ghimbir proaspăt ras
- 1 arde iute roşu, fără seminţe, tăiat fin
- 1 linguriţă praf de curry, nu foarte iute
- 1kg morcovi curăţaţi şi tăiaţi felii
- 2 tulpini de lemon grass, zdrobite
- 2 fâşii de coajă de portocală
- 400ml lapte de nucă de cocos
- 700ml supă de legume
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie m^re cu capac. Se pun la prăjit ceapa, usturoiul ghimbirul şi ardeiul şi se călesc 3-5 minute până se înmoaie.
Se adaugă praful de curry, apoi morcovii, lemongrass-ul şi coaja de portocală; se acoperă şi se lasă la foc mic 10 minute.
Se agită conserva cu lapte de nucă de cocos, apoi se toarnă mare parte din el în tigaie. se dă în clocot, apoi se dă focul mai mic şi se lasă să fiarbă încă 15 minute până când morcovii se înmoaie.
Se scot lemongrass-ul şi coaja de portocală, apoi se amestecă compoziţia cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie, până când se omogenizează.
Se toarnă în boluri si deasupra se picură puţin lapte de nucă ce cocos şi se presară un vârf de praf de curry, dacă îţi place.
Supa de morcovi picanta
Pofta buna!