Supa de naut cu rosii si sfecla
PrinteazaSupa de naut cu rosii si sfecla din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla, rosii, supa de legume, sare, piper, ardei iute si paine prajita.
- 150 g boabe de năut uscate
- 1 ceapă mică
- 1 cățel de usturoi
- 1 sfeclă
- 300 g roșii
- 800 ml supă de legume
- 30 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 ardei iute
- pâine prăjită
Mod de preparare:
Într-un castron, se așază boabele de năut și se acoperă cu apă caldă; se lasă la înmuiat 12 ore, în frigider, timp în care apa se schimbă cel puțin o dată. Se fierbe năutul 2 ore la foc mic, în 1 ½ litri apă. Se strecoară supa şi se pasează 1/3 din năutul fiert.
Se decojesc sfecla și roşiile și se taie cuburi. Se curăță ceapa și usturoiul, se taie mărunt şi se călesc în ulei, apoi se adaugă sfecla, năutul întreg şi roşiile. Se stinge cu supa caldă de legume şi se fierb legumele cca 20 min. La sfârşit, se adaugă piureul de năut, ardeiul iute tăiat în rondele, sare şi piper după gust. Supa se servește cu felii de pâine prăjită.
Supa de naut cu rosii si sfecla
Pofta buna!
Foarte interesanta retete asta