Supa de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir
PrinteazaSupa de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir din: ulei de masline, conopida, pastarnac, ceapa, seminte de fenicul, seminte de coriandru, turmeric, usturoi, ardei iute, ghimbir, zeama de lamaie, coaja de lamaie, supa de legume si coriandru.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 conopida medie, taiata in buchetele
- 3 pastarnaci, tocati
- 2 cepe tocate
- 1 lingura seminte de fenicul
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 1/2 lingurita de turmeric
- 3 catei de usturoi, feliati
- 1-2 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati
- 1 bucata de ghimbir de 5 cm, feliata
- zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 l supa de legume
- 1 mana de coriandru, tocat
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă încăpătoare şi adaugă legumele. Acoperă cratiţa parţial cu un capac şi lasă legumele să se înăbuşe 10-15 minute, până când se înmoaie, fără să se rumenească.
In altă cratiţă, prăjeşte uşor condimentele, fără ulei, cu un praf de sare, timp de câteva minute, până îşi eliberează aromele. Zdrobeşte-le într-un mojar, până devin o pudră fină.
Pune peste legume usturoiul, ardeii iuţi, ghimbirul şi condimentele şi lasă-le pe foc 5 minute, amestecând deseori. Adaugă zeama şi coaja rasă de lămâie. Toarnă supă cât să acopere legumele. Las-o să fiarbă 25-30 de minute, până când legumele devin foarte moi.
Pasează supa cu un blender, până capătă o consistenţă fină. Dacă e nevoie, dilueaz-o cu apă. Asezoneaz-o din belşug, adaugă coriandrul şi, dacă doreşti, mai pune zeamă de lămâie. Serveşte supa cu pâine crocantă.
Supa de pastarnac si conopida cu ardei iute si ghimbir
Pofta buna!