Supa de peste cu crutoane
PrinteazaO reteta de supa de peste cu crutoane din: capul si maruntaiele unui crap, apa, unt, faina, galbenus, smantana, sare, piper, nucsor tamaios si frunze de patrunjel.
- 1 – 1/2 l apă
- capul şi măruntaiele unui crap
- 50 gr verdeţuri (rădăcini)
- 50 gr unt
- 50 gr făină
- 1 gălbenuş
- 1/8 l smântână
- sare
- piper
- nucşor tămâios,
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Capul şi măruntaiele de peşte se fierb conform principiului general. Strecurăm supa, adăugăm legumele tăiată tăiţei şi fierte înăbuşit în prealabil în unt.
Carnea de peşte dezosată o adăugăm la fel în supă. După aceea, aşezăm supa cu gălbenuşul amertecat cu smântână şi cu condimentele. Se recomandă ca adaos crutoane.
Supa de peste cu crutoane
Poftă bună!