Supă de peşte cu fasole şi praz
PrinteazaSupă de peşte cu fasole şi praz din: apa, fileuri de peste, ciuperci, ceapa, usturoi, fasole verde, praz, mazare, morcov, lamaie, pudra de curry, ulei de masline, sare, piper si coriandru.
- doi litri de apa
- un kg fileuri de peste
- 100 g ciuperci
- o ceapa
- un catel de usturoi
- 200 g fasole verde
- un fir de praz
- 100 g mazare
- un morcov
- o lamaie
- pudra de curry
- 75 ml ulei de masline
- sare
- piper
- coriandru
Mod de preparare:
Ceapa şi prazul se curăţă, se spală, se taie rondele subţiri şi se pun într-un bol. Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune lângă praz. Fasolea verde se spală, se taie în bucăţi mai mici; ciupercile se spală şi se taie felii.
Se încinge uleiul de măsline, se călesc legumele din bol până se înmoaie apoi se pun să fiarbă în cei doi litri de apă. Se fierb 10 minute, se adaugă mazărea şi fasolea verde, sarea şi piperul. Se fierb 20 de minute, se adaugă ciuipercile, jumătate de linguriţă cu pudră de curry, usturoiul feliat şi fileurile de peşte tăiate în bucăţi mai mici.
Se dă focul la minimum, se adaugă sucul de lămâie, se mai fierb 10 minute şi se opreşte focul. Se serveste calda sau rece, presarata cu coriandru tocat.
Supă de peşte cu fasole şi praz
Pofta buna!
Ce supa fac in weekendul asta, si asa se mananca peste 🙂