Supa de porumb verde
PrinteazaSupa de porumb verde
- 6 ştiuleţi de porumb
- 6 l apă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 ceapă
- 2 pahare lapte
- 1 lingură margarină
- 1 lingură făină
- 1 ou
- sare
- 1/2 linguriţă mărar tocat
Mod de preparare:
Cu un cuţit bine ascuţit tai boabele crude de porumb de pe coceni. Pui la fiert cocenii împreună cu ceapa şi zarzavatul tăiat mărunt. După ce au fiert o oră, strecori, iar zeama limpede o pui din nou la foc să fiarbă împreună cu boabele de porumb cam o jumătate de oră.
Strecori din nou, pasezi boabele (le dai prin sită) şi fierbi din nou. Când începe să fiarbă adaugi făina amestecată cu laptele şi margarina. Mai dai un clocot, două, iei supa de pe foc, o dregi cu un ou, o potriveşti de sare şi presari mărar tocat.
Pofta buna!