Supa de praz cu linte

Printeaza

Supa de praz cu linte din: praz, ceapa, usturoi, linte, grau, supa de legume, telina, morcov, rosii, frunze de dafin, cimbru, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente:Supa_de_praz_cu_linte

  • 2 tulpini de praz feliate
  • o ceapa tocata
  • un catel de usturoi zdrobit
  • o cana de linte
  • un sfert de cana de grau
  • 9 cani de supa de legume
  • o tulpina de telina tocata
  • un morcov tocat
  • o cutie de rosii cuburi
  • 2 frunze de dafin
  • un praf de cimbru uscat
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Sotati ceapa, prazul şi usturoiul în ulei de măsline până devin aurii. Turnati amestecul, laolaltă cu lintea, grâul, frunzele de dafin şi supa de legume într-o oală. Aduceţi la fierbere, micşoraţi flacăra şi lăsaţi pe foc 30 de minute, amestecând constant.

Adăugaţi restul ingredientelor, aco­periţi oala şi mai ţineţi aproximativ o oră pe foc. Potriviţi de sare şi piper. Puteţi garnisi cu verdeţuri şi felii subţiri de praz.

Supa de praz cu linte

Supa_de_praz_cu_linte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.