Supa de praz cu linte
PrinteazaSupa de praz cu linte din: praz, ceapa, usturoi, linte, grau, supa de legume, telina, morcov, rosii, frunze de dafin, cimbru, sare, piper, ulei de masline.
- 2 tulpini de praz feliate
- o ceapa tocata
- un catel de usturoi zdrobit
- o cana de linte
- un sfert de cana de grau
- 9 cani de supa de legume
- o tulpina de telina tocata
- un morcov tocat
- o cutie de rosii cuburi
- 2 frunze de dafin
- un praf de cimbru uscat
- sare si piper dupa gust
- ulei de masline
Mod de preparare:
Sotati ceapa, prazul şi usturoiul în ulei de măsline până devin aurii. Turnati amestecul, laolaltă cu lintea, grâul, frunzele de dafin şi supa de legume într-o oală. Aduceţi la fierbere, micşoraţi flacăra şi lăsaţi pe foc 30 de minute, amestecând constant.
Adăugaţi restul ingredientelor, acoperiţi oala şi mai ţineţi aproximativ o oră pe foc. Potriviţi de sare şi piper. Puteţi garnisi cu verdeţuri şi felii subţiri de praz.
Supa de praz cu linte
Pofta buna!