Supă de praz cu tartufo
PrinteazaO reteta de supa de praz cu tartufo din: praz, unt, ceapa, usturoi, supa de pui, faina de porumb, smantana, tartufo negru, crutoane, sare si piper.
- 500 g praz (partea albă, cu pufin din partea verde)
- 80 g unt
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 9 dl supă de pui
- 10 g făină de porumb (sau pesmet)
- 2 dl smântână
- 20 g tartufo negru
- crutoane
- sare
- piper
Mod de preparare:
Crestaţi prazul în patru locuri pe toată lungimea, lăsând bucăţile lipite de rădăcină. Spălaţi-I bine, scurgeţi-l şi feliaţi-l subţire. Topiţi 50 g de unt într-o cratiţă şi adăugaţi prazul şi ceapa curăţată şi tocată. Săraţi puţin, puneţi capacul şi lăsaţi-le să se călească la foc potrivit 10 minute, amestecând des.
Daţi deoparte capacul, adăugaţi căţeii de usturoi zdrobiţi, continuaţi fierberea încă 5 minute, fără să mai acoperiţi. Turnaţi supa de pui în oală şi fierbeţi 30 de minute de când a dat în clocot, la foc foarte mic. Lichidul trebuie să clocotească uşor.
Mixaţi supa şi treceţi-o printr-o sită foarte deasă, turnaţi-o iar în oala clătită, daţi în clocot, după care încorporaţi făina de porumb diluată în puţină apă rece. Puneţi iar pe foc şi adăugaţi smântână. După ce dă în clocot, mixaţi-o din nou cu untul rămas.
Potriviţi de sare şi de piper. Tăiaţi câteva felioare subţiri de tartufo, iar restul zdrobiţi-l cu furculiţa direct în supieră. Turnaţi deasupra crema fierbinte, ornaţi cu felioarele de tartufo şi serviţi ifnediat. Dacă doriţi, puteţi servi cu crutoane din pâine de casă prăjite în unt ori în grăsime de gâscă.
Supă de praz cu tartufo
Poftă bună!