Supa de praz si branza
PrinteazaSupa de praz si branza din: cepe, praz, ulei, carne tocata, sare, piper, vin, supa de legume, branza topita cu ierburi aromatice.
- 2 cepe
- 2 tije de praz
- 3 linguri de ulei
- 300 g carne tocată amestecată
- sare
- piper
- 225 ml vin alb
- 500 ml supă de legume
- 250 g brânză topită cu ierburi aromatice
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se taie rondele subţiri. Apoi se curăţă prazul, se spală bine şi se taie rondele. Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se călesc apoi ceapa şi prazul până devin sticloase. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte.
Se condimentează amestecul cu sare şi piper şi se lasă pe foc cu capac circa 10 minute. Se adaugă vinul şi supa de legume şi se dă în clocot.
Se încorporează în supă brânza topită, amestecând continuu. Supa se asezonează apoi cu sare şi piper după gust şi se serveşte.
Pofta buna!