Supa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc
PrinteazaSupa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc din: rosii, dovlecei, usturoi, supa de legume, ulei, suc de lamaie, frunze de busuioc, sare.
- 6 rosii foarte coapte
- 2 dovlecei
- 2 catei de usturoi
- 300 ml supa din concentrat de legume
- 4 linguri ulei
- sucul unei lamai
- 2-3 frunze busuioc
- sare
Mod de preparare:
Intr-o oală, se pune supa din concentrat de legume, jumătate din cantitatea de ulei, usturoiul şi sarea. Separat, roşiile se scufundă 10 secunde în apă clocotită, se scot şi se curăţă de pieliţe şi seminţe. Pulpa se taie şi se adaugă în oala cu supa falsă. Se purre amestecul pe foc şi se lasă 5 minute din momentul în care începe să fiarbă.
Se adaugă dovleceii tăiaţi mărunt, din care se opresc 3-4 linguri de dovlecel crud pentru a servi supa. Restul dovleceilor adăugaţi în amestecul de supă falsă şi pulpă de roşie se lasă să fiarbă 10 minute.
Conţinutul oalei care a fiert se mixează cu restul uleiului, cu frunzele de busuioc şi sucul de lămâie. Se dă la frigider pentru 2 ore şi se serveşte apoi cu cuburi mici de dovlecel crud.
Supa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc
Pofta buna!
Arata bine supa de rosii