Supa de salata cu ciuperci
PrinteazaSupa de salata cu ciuperci din: telina, radacina de patrunjel, frunze de telina, leustean, salata creata, ardei grasi, ciuperci, patrunjel verde, sare, zeama de lamaie.
- 1 telina mica
- 2 radacini de patrunjel
- 1 legatura frunze de telina
- 1 legatura leustean
- 1 salata creata
- 2 ardei grasi rosii
- 8 ciuperci (200 g) champignon mari
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- 100 ml zeama de lamaie
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele şi ciupercile. Tai în cubuleţe rădăcinile de pătrunjel, ţelina şi ardeii, ciupercile în felii subţiri, iar frunzele de salată le rupi în fâşii.
Toci fin verdeaţa spălată. In 3 litri de apă, pui la fiert rădăcinoasele, ardeii, frunzele de ţelină şi ciupercile.
Când s-au înmuiat rădăcinoasele, adaugi salata şi 1/2 din pătrunjelul tocat. Acoperi vasul parţial cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic, 5 minute.
Sărezi, stingi focul şi acreşti supa cu zeamă de lămâie. O poţi consuma fie caldă, fie rece, garnisită cu pătrunjel tocat.
Supa de salata cu ciuperci
Pofta buna!